Átlagos péniszméret vagy sem

A férfiak ékességének mérete legalább olyan kritikus kérdés számukra, mint a nők esetében a mellek mérete. Azt pedig, hogy kinek mekkora van (nagy vagy éppen kicsi), az átlagos mérethez hasonlítva szoktuk meghatározni. Az átlagos péniszméret megadása azonban igen nehézkes. Cikkünkben most e téma tudományos megközelítéséről lesz szó.

Nehéz kérdés...

Az átlagos péniszméret meghatározása komplikált dolog, főképp ha nem is a férfiak egy adott csoportjáról van szó, hanem bolygónk férfi lakosságáról. Sajnos a legtöbb átlagos péniszmérettel kapcsolatos adat a köztudatból, és nem tudományos kutatásokból származik. Mert ugye nem gondolhatjuk komolyan, hogy a 20 cm-es falloszméret lenne az átlagos?! Lássuk, mit mond erről a tudomány.

Nem a méret a lényeg

 

Az alábbi eredményeket 3 péniszméretre irányuló laboratóriumi kísérlet keretében mérték:

 

  • Átlagos péniszhossz (petyhüdt/nem erektált): 8.6 - 9.3 cm
  • Átlagos péniszhossz (merev/erektált): 12.9 - 14.5 cm
  • Átlagos péniszkerület (merev állapotban): 8.8 - 10 cm

Ezek a számok valóban nem azt tükrözik, amikkel a felnőtt filmekben, újságokban, vagy a közbeszédben szoktunk találkozni. De honnan ez a hatalmas különbség?

A férfiak és a péniszméret

Fontos tények az átlagos péniszméretről:

A petyhüdt állapotú péniszek méretei között sokkal nagyobb a különbség, mint a merev állapotúak méretei között. Könnyen elképzelhető, hogy egy nem erektált állapotban nagynak tűnő pénisz mereven körülbelül ugyanakkora lesz, mint egy olyan hímvessző, mely nyugalmi állapotban sokkal kisebbnek tűnik.
Mivel a legtöbb férfi nem merev állapotban látja más péniszét, úgy tűnhet, nagy a különbség a látottak és a sajátjuk között. Ráadásul a férfiak igen hajlamosak rá, hogy merev állapotban kisebbnek lássák saját szerszámukat, mint amekkora az valójában.
A férfi pornószínészeket gyakran péniszméretük alapján választják. (És nyilván nem átlagos színészt keresnek!) Plusz egy sor olyan technika létezik (pl. a felvétel szöge, vagy behatolási irány), mellyel optikailag még nagyobb méreteket lehet elérni!

 

Nem a méret a lényeg

A péniszmérettel kapcsolatos kutatások problémái

Mivel a hímvessző testünk egy része, ezért joggal gondolhatnánk, hogy megmérése nem nagy ügy. Ez azonban nem igaz, az átlagos péniszméret meghatározása sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk. A következő problémákkal kell ugyanis számolnunk:

  • Mi számít péniszméretnek? A hímvessző hossza? A kerülete? Vagy mindkettő?
  • Amikor a hímvessző hosszát szeretnénk meghatározni, honnan kezdjük a mérést?
  • A pénisz kerületét a pénisz tövénél, a makknál, vagy a pénisz törzsén mérjük?
  • A mérésben résztvevő férfiak megfelelő képviselői a lakosságnak?
  • Vajon az egyes tanulmányok mások által mért méreteket, vagy a mérésben résztvevők által mért méreteket tartalmazzák? (Mert ugye az utóbbi sokszor nagyobb és több, mint a realitás...)

Ahány mérési kísérlet, annyi fajta válasz létezik a fenti kérdésekre. Sajnos az átlagos péniszméret megadása olyan, mintha az átlagos vulvaformát szeretnénk meghatározni. Lehetetlen, ugyanis annyi változó tényezőt kell figyelembe vennünk, ahány féle ember létezik.Érdemes tovább álmodozni?

A péniszméret azonban mindezek ellenére is kritikus kérdés marad a férfiak körében. És ahogy a nők is egyre nagyobb és nagyobb keblekre, a férfiak nagy többsége is egyre hosszabb és vastagabb szerszámot szeretne. Mivel azonban a téma mindig is központi volt, a tudomány is mélyrehatóan tanulmányozta, mit lehet tenni a méretek megváltoztatása érdekében. Így alakultak ki az alábbi hatékonynak bizonyult termékcsoportok:

Péniszpumpák:

Mythos péniszpumpa

Delux péniszpumpa

Szuper erekciópumpa

Ezek a termékek a pumpálással, vagyis a vér áramlásának irányításával növelik a pénisz méretét. Tartósabb erekcióhoz, és hosszabb, illetve vastagabb méretekhez vezetnek.

Péniszköpenyek:

Pénisznövelő

Péniszhosszabbító

Péniszhosszabbító vibrációval

Ezek a péniszre húzható rugalmas kellékek bárki szerszámát meghosszabbítják vagy vastagítják! Ráadásul némelyikük speciális G-pont izgatóval van ellátva - a hölgyek örömére!

Pénisznövelő krém:

Largo pénisznövelő

A férfiak 92,8 %-ánál bevált!

Pénisz- és potencianövelő tabletta:

PoteMix potencianövelő tabletta - Duo termék

2 in 1: potencia- és péniszméret növekedés egyszerre!

A piacon jelen lévő termékekből nagyon úgy tűnik, hogy igenis érdemes álmodoznunk és próbálkoznunk, ha nagyobb szerszámra vágyunk! :)