a gésák titka

Az alhasi szervek, így a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja, röviden PC izomnak nevezzük. Az amerikai nőgyógyász, dr. Arnold Kegel fedezte fel újra ezeknek az izomkötegeknek a fontosságát, amik többek között a jól működő szexualitáshoz is elengedhetetlenek, azonban ritkán jut eszünkbe ezeket az izmokat erősíteni.

Mi is ez az izom, hol helyezkedik el?

Az alhasi szervek, így a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja, röviden PC izomnak nevezzük. Az amerikai nőgyógyász, dr. Arnold Kegel fedezte fel újra ezeknek az izomkötegeknek a fontosságát, amik többek között a jól működő szexualitáshoz is elengedhetetlenek, azonban ritkán jut eszünkbe ezeket az izmokat erősíteni. Kegel a Tahiti szigeteken rábukkant egy szokásra, ahol az anyák lányaikra örökítik ezt a tudást. Kegel doktor felfedezése óta terjedt el Amerikában és Európában is a hüvelyizom tudatos tréningje, ezért is hívjuk ezeket "Kegel-gyakorlatoknak".

a szerelemizom

Most már az a kérdés, kik csinálják, és hogyan?

  1. Eredetileg a gyakorlatokat arra szánták, hogy segítsenek azoknak a nőknek, akik önkéntelen vizelet csorgatással küszködnek, akik ha nevetnek, köhögnek, nem tudnak visszatartani egy csekély mennyiségű vizeletet.
  2. A változások korában az alhas véráram-pangása ellen is kiváló, a hüvely nedvesedését pedig segíti.
  3. Terhesség alatt, szülés után is érdemes csinálni, hisz könnyebb szülni, és a hüvely így gyorsabban visszanyeri rugalmasságát.

Ami pedig a fiatal nők számára is fontossá tette ezt a hüvelyizom-gyakorlatot, az az, hogy új lehetőséget nyújt a női orgazmus kiváltására. Vizsgálatok szerint azoknak a nőknek a PC izma nagyon renyhe, akik nem képesek eljutni az orgazmusig. Akik csak csiklón keresztül, azoknak már valamivel erőteljesebb, és akik aktus közben is eljutnak a csúcsig, azoknak a PC izma is erőteljesen működik. Ha tehát edzük ezeket az izmokat, mind a párja, mind saját maga kielégülését fokozza.

a pc torna segít neked

A PC torna gyakorlatait bárki meg tudja tanulni, egyszerűek, bárhol, bármikor megismételhetőek.

Első lépés megtanulni, hol is van ez az izmunk. Először is üljön a WC-ülőkére széttárt lábakkal. Egyszerűen tartsa vissza a vizeletét, majd engedjen egy kicsit, és ismét állítsa meg. Ilyenkor használta a PC izmát. Magát a tréninget először fekve próbálja végezni, mégpedig úgy, hogy a hátán fekve térdét húzza fel, és egy kicsit nyissa szét. A gyakorlat a következő:

  1. Feszítse meg PC izmát 3 mp-ig, majd lazítsa el szintén 3 mp-ig, de úgy, hogy a hasi izomzatot ne használja. Lehet, hogy az elején nem megy még 3 mp-ig sem.
  2. Most pedig feszítsen-lazítson 10-szer egymás után, amilyen gyorsan csak tudja.
  3. Ezután az izmot lassan, hosszan húzza össze, mintha valamit a hüvelybe szívna. Maradjon így 3 mp-ig.
  4. Végül nyomjon, mintha székelne, de a hüvelyre irányuljon. Maradjon így is 3 mp-ig.

Mindezt naponta 3-.szor csinálja, a gyakorlatokat alkalmanként 10-szer. Az elmondottakat egyedül és bárhol is csinálhatja. A párjával úgy is kipróbálhatja, hogy partnere gyengéd mozdulatokkal ingerli a hüvely alsó falát, eközben Ön igyekszik a PC izmokat összehúzni és elernyeszteni. Ha pszichés gát nem akadályozza, az orgazmus előbb-utóbb bekövetkezik.

Összefoglalva tehát:

Kegel doktor szerint a nők legfontosabb izomzata a PC. Rendszeres tornáztatása serkentőleg hat a hasüregben elhelyezkedő szervek működésére, így többek között a hüvelyre is, ami igen jó hatással van mindkét fél szexuális élvezetére, különösen a női orgazmus kiváltására.